Triathlon Skador & Rehab 3 inlägg 3263 visningar

Ont i bakSIDOR lår/ krampkänning i knävecken

1991 • Stugun
#1
25 september 2018 - 22:27
Gilla 
Hej allihopa!

Spelar fotboll på lite mer seriös nivå en hobby.
Iaf så har jag haft hiskliga problem med baksidor och efter många turer till naprapat under två års tid med div styrke/strech program har jag äntligen fått dom att hålla två hela matcher samt ett fler tal träningar. Men nu har jag fått ett nytt problem, de började på en träning för två veckor sedan att jag fick typ krampkänning i vänster knäveck. Min tränare sa att de inte va någon fara med baksidan och gav mig lite massage och sa att de va en knut där. På matchen dagarna efter träningen när jag fick känning så kände jag av de där direkt på uppvärmningen, men tänkte inte mer på de. Ca 35 min in i matchen så gjorde de hiskligt ont, de var som kramp + att jah började fick känning i högra knävecket. Jag spelade totalt ca 65min och fick då kliva av pga av de gjorde så ont i knävecken. De vart som kramp i båda och jag blev alldeles stum. Är de någon som har varit med om något liknande? Har vilat ca 1v och provade ihelgen att jogga, tog ca 15min sen började den där krampkänningen att komma så jag avbröt. Idag gjorde jag mina styrke/strech övningar för baksidor och nu har jag en konstant små molande smärta i baksidor.

Walker67
1947 • Växjö
#2
25 september 2018 - 23:28
Gilla 
Om du varit löpare skulle jag ha sagt att det är typiska fotbollsskador.
Men nu är du fotbollsspelare och därför är det inte så konstigt att du har dessa skador. Jag tror du har förkortade muskler på baksidan av låren och då kan du naturligtvis få andra problem, när du skall bryta upp förkortningarna. Om du får ordning på dina problem tycker jag att du skall ha som rutin att stretcha baksidorna, om det skall ske före eller efter träningen, får du fråga experterna, men viktigt är att du kontinuerligt håller baksidorna uttänjda.
Jag slutade med fotbollen 1966 och har sen bla sysslat med tävlingsgång, som ger kontinuerlig uttänjning av baksidorna och har sedan dess inte haft några som helst problem där, dock brukar jag inför varje träningspass göra en mindre stretchövning med tån i marken.
Tvååker
#3
16 november 2018 - 21:03 Redigerad 16 november 2018 - 21:03
Gilla 
På din beskrivning låter det som det jag hade för några år sedan.
Efter Göteborgsvarvet -15 och under träningen inför Lidingöloppet samma år fick jag ont i stora senan/muskelfäste i knävecket på insidan.
Gjorde ont när jag sprang samt om jag stod med raka ben och böjde mig neråt mot marken.

Gick till sjukgymnast hon såg att jag var betydligt starkare i höger ben än vänster ben (onda benet), av någon konstig anledning.

Fick i uppgift att göra följande styrkeövningar och stretch

Varje dag:
Statiska höftlyft ett ben i marken åtgången det andra rakt ut/upp 45sek på varje ben och totalt 5 ggr 1 min vila mellan varje set.
Skulle även stretcha baksida lår genom att ligga på golvet med ett ben i taget mot ex. dörrkarm 1 min på vardera ben.

Gym 2ggr i veckan:
Fokus styrketräning framsida och baksida lår ex. på övningar.
Benspark och lårcurl ca 3x10 rep
utfall fram- bak och sida 3x10 rep
Knäböj på bosuboll 3x10 rep
Samt samma stretch som jag beskrev tidigare

Värt att prova, fråga om det är något du inte förstår.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.