Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 6219 visningar

Asics gel glory

Johanna Fälth
1977 • Tenhult
#1
25 januari 2016 - 17:10
Gilla 
Nu har jag köpt ett par skor på rea, väldigt rosa. Det ska visst vara Intersports "eget" Asics? Är det någon som har koll på om dessa är likvärda Nimbus som jag tidigare har använt? De sa så i butiken, samtidigt som jag förstod det som att de själva kanske skulle byta denna modell mot Nimbus nya modell nr. 18. Det är där jag står o velar. Jag behöver mycket dämpning och har varit nöjd med Nimbus, förutom att jag tidigt får "gropar" i hälarna. Jag tänker också att jag ska ha två skor att varva med, och istället för att använda DS Trainer som jag tror är för "lätta" för mig, så kanske två väldämpade kan vara ett alternativ? Eller ska jag lämna tillbaka "gel glory"?
1980 • Åby
#2
25 januari 2016 - 18:50
Gilla 
Gissar att det är "Glorify" du menar och inte Glory som är en rugbysko om jag inte missminner mig.

Tidigare modeller i samma segment har varit i princip en ny färg av en sko med samma namn, möjligen något man sparat på för att få ner priset en smula, av bilderna ser de ut som gamla gel-Cumulus (kan ha nån annan gammal modell i huvudet såklart) men jag vet inte säkert.

Har svårt att motivera syftet med två så pass stabila skor, det är bättre (om man nu verkligen behöver så himla mycket dämpning) att varva med tunnare skor för att få mer känsla i löpningen. Personligen tycker jag att man ska sträva efter att ha så lite stöd och dämpning som möjligt och låta foten bestämma hur den vill röra sig, men det finns ungefär lika många åsikter som personer i det här forumet när det handlar om skoval :)
Johanna Fälth
1977 • Tenhult
#3
25 januari 2016 - 18:55
Gilla 
Ja, Gel-glorify ska det vara! Är de likvärdiga Nimbus?
JB
1977 • Vendelsö
#4
25 januari 2016 - 19:39
Gilla 
Tror inte de är likvärdiga men orkar du översätta med google translate så får du veta säkert. http://www.runnea.com/zapatillas-running/comparativa/1132/1382/asics-gel-glorify-vs-asics-gel-nimbus-18.html
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.