Vad kan dubb göra för dig?

Jag har cyklat mycket med dubbdäck. Pendlat till jobbet under många vintrar och haft mycket roligt i skogen på frusen stig. Det är till och med så att jag längtar efter att cykla på frusen stig eftersom det är något alldeles extra. Snabbcyklat och med enastående fäste.

 

 Bildtext: Dessa däck är roliga på frusen stig

 

När det kommer till vinterlöpning så har jag inte så jättestor erfarenhet, även om jag har sprungit några vinterrundor tidigare år med broddar. Ibland även utan och halvt slagit ihjäl mig :)
Det jag lagt märke till är att med broddar fastspända på löparskor så klämmer och skaver det lite och därför köpte jag Icebugs på rea i somras. Jag har redan sprungit några rundor i dem i skogen för att känna på dem men igår var det dags för premiär på is. 

 

Bildtext: Bra dubbskor

 

Jag började med ca 15km terräng, bland annat runt Kåsjön. Det var extremt sugande underlag med en blandning av lera, vatten, snö, snöslask och is. Faktum var att fasten jag försökte ta det lugn så höll jag på att vägga efter 2h. Jag brukar lätt klara mig 3h utan mat om jag tar det lugnt. Som tur var hade jag med mig mat så jag överlevde även andra halvan med ca 15km grusväg. Däremot var benen tydligt missnöjda med detta underlag. "Knagglig" is. 

Skorna var räddningen för mig idag. De funkade nästan helt klanderfritt. Den enda negativa är att efter lång tid på hårt underlag, som is, så blev jag lite öm i fotsulorna av dubbarna. Men det är ändå ett lågt pris för den frihet dubbade skor ger.

 

Bildtext: Dagens runda på knappt 30km och knappt 3h.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.