Konstig vinter!

Efter tre år med långa, kalla och snörika vintrar med massor av härliga ridturer i snön på kvällarna känns den här vintern lite konstig.

Medan stora delar av Sverige fick mängder av snö i december fick vi här på västkusten bara någon cm som regnade bort lagom till jul. Sedan kom det äntligen lite snö (med betoning på lite, ca 5 cm igen) och det blev ordentligt kallt, med bottennoteringen på -18 grader i helgen. I söndags började det så att snöa igen och när jag var ute och "nattade" hästarna på kvällen hade de kommit ca en halv dm. Älsklingen fick ge sig ut och ploga, men igår morse var det 4 plusgrader och det hade regnat så att det var mindre snö än vad det var innan det började snöa i söndags.

Idag har det också regnat och nu är snön helt borta på många ställen igen och det som är kvar består mest av is. Jag tycker det är så himla trist att det inte får komma 1-2 dm snö som stannar så att man kan rida ordentligt i snön! Det är faktiskt januari, snart februari, det är vintermånader och då vill jag ha snö som lyser upp och minusgrader som gör att man slipper all lera på hästarna.

Det är så trist med barmark. Trots att det blivit betydligt ljusare på eftermiddagarna så känns mörkret tungt när det är barmark, regn och grådassigt ute.

Än är inte vintern slut, så nu hoppas jag på lite "riktig" vinter med snö i februari, sen kan det bli vår och varmt igen!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.