Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Iksu plus

Om du frågar någon som bor i Umeå vilket gym som är bäst så är chansen förmodligen ungefär 90% att de svarar iksu. Om du frågar någon som varit i Umeå på besök vilket gym de gillar bäst så är chansen ungefär lika stor att du får samma svar. Iksu är mer ett fenomen än ett ställe du kan träna på och jag har faktiskt aldrig sett något motsvarande nån annanstans.

Utöver iksu finns även iksu spa och numera även iksu plus. Det sistnämnda var jag lite nyfiken på och dagens pass gick därför av stapeln där. Tyvärr blev jag ganska besviken.

Väldigt litet, ganska trist stämning, lite utrustning och inte alls den lyx som iksu brukar leverera. Det konstigaste var nog att det bara fanns en enda spegel i hela gymet. Hur ska man då kunna se och korrigera sin egen teknik? Eller är gymet bara till för de som är så rutinerade att de aldrig tappar tekniken? Då kommer de inte få många medlemmar.

Självklart gjorde jag ändå det bästa av passet där jag körde igenom rygg och mage. En stång och några hantlar räcker ganska långt för den som vet hur de ska användas. Passets höjdpunkt var helt klart den avslutande joystick-rotationen. En kär favorit som jag inte kunnat köra sen i höstas. Jag räknar med brutal träningsvärk imorgon. Den brukar alltid leverera.

image

image

Jag avslutade med 20 minuter intervaller på cykeln. 40/20 hela vägen.

image


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.