Jimmy håller tungan rätt i munnen, sätter rätt fot på rätt plats och håller hela vägen! Foto: Ebba Andersson

Jimmys HIM i Sövde

TävlingJimmy Olofsson är triathleten som gick från att vara nybörjare till att bli erfaren på en enda dag. 2012 gjorde han debut och hans första tävling var Ironman Kalmar. "Lika bra att göra den längsta direkt" tänkte han.

Sedan dess har den seriöse hobbytriathleten från Karlshamn gjort en hel del tävlingar. Den 8 juni genomförde han Sövde halv IM på tiden 4:45:38, vilket gav honom en andra plats i masters 35-39. Här kommenterar han sitt lopp och ger tips till den som vill testa på distansen.


Är du nöjd med ditt lopp?

Ja är nöjd, tycker jag fick till det bra i alla tre grenarna. Det finns alltid lite som man i efterhand tänker att man kunde gjort annorlunda och det tar man med sig till nästa race.

Vad lockar med HIM distansen?
Det måste va att den varar en bra stund och att man måste disponera loppet rätt annars kan de ta stopp, hastigheten är lite lägre än på de kortare distanserna och jag tror det passar mig. 
 

Vad var det bästa med dagens tävling?
Måste va de trevliga bemötande av arrangörerna och de utmanande banorna. Helheten känns bra. Och så är de alltid skönt att komma hem till skåne där jag är uppväxt. 


Har du några tips till den som vill testa distansen?

De skulle nog vara att:

1. Simma vad du har

2. Håll igen lite på cyklingen

3. Få i dig energin

4. Spring efter din förmåga

 

Jimmy avslutar med att säga att man ska "passa på att njuta, det är ofta man har ett fantastiskt landskap omkring sig. Ett längre lopp behöver inte alltid vara tuffare än ett kort, så våga anmäla dig till en längre distans".

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.