Lisa Nordén blev 19:e i årets enda cuptävling. Foto: Filip Johansson

Vattenfall World Triathlon Stockholm

TävlingI helgen, 24-25 augusti, var Stockholm återigen värd för en tävling i triathlons VM-serie. Lisa Nordén körde sin enda tävling i VM-serien 2013 och kom på 19:e plats. Denna triathlonhelg är en fest både för elit och motionärer. Här kommer bilder och racerapport från Filip Johansson, som körde motionsklassen.


Vad tyckte du om tävlingen som helhet?

Det var en fin tävling! Mycket publik längs banan och många tävlande. Jag kan jämföra tävlingen med den i Sydney där, man simmar vid operahuset men i Stockholm vid stadshuset. Att ta tävlingen dit där publiken finns istället för tvärtom känns helt rätt och det är en positiv utveckling för sporten.

 

Hur var banan?

Cyklingen är väldigt knixig vid Slussen där det är lite dolda kurvor och rasslig asfalt. Men du lär dig efter ett varv. Det är en fantastisk utsikt över ett soligt Stockholm Från Västerbron.  Löpningen är helt klart den bästa upplevelsen tycker jag. Du riktigt känner att du är på historisk mark.

 

Är du nöjd med ditt lopp?

Jo det gick bra! Jag kände mig lite seg under simningen. Sedan släppte det och jag gjorde en stadig cykling och en bra löpning. Jag kom sexa i motionsklassen.

 

Förberedelser i växlingsområdet innan start.

 

Kläderna redo.

 

Kanotister övervakade simningen.

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.