Svepa en gel?

TipsPå träning och tävling kan du hålla energinivåerna uppe på olika sätt. Det finns sportdryck, bars mm. Vissa föredrar gel, som kanske skulle kunna liknas vid en sportdryck minus det mesta av vattnet. Det är viktigt att få ut mesta möjliga från din gel och samtidigt vara rädd om magen så inte den protesterar. 

 

Lite åt gången

Att ta halva eller mindre åt gången är ett bra sätt att både sprida ut energin samtidigt som det ger magen bättre förutsättningar. En hel gel kan vara lite starkt, beroende på hur känslig du är.

 

Testa dig fram

Precis som att du kan testa dig fram hur du doserar den bäst så kan du prova vilken sort som passar dig bäst. Det handlar nämligen inte bara om innehållsförteckningen, utan även om hur du tål den.

 

Drick vatten till

Det är viktigt att dricka samtidigt som du tar din gel. Dock ska du inte dricka sportdryck, då kan det bli för mycket av det goda. Drick med fördel vatten.

 

Röster för och emot

En del kritiker till gels anser då att "om jag först ska ha en koncentrerad sportdryck och sen späda den med vatten, varför ska jag då inte dricka sportdryck direkt?". Fördelen kan ändå vara att du vet VAD du får för energiblandning, vatten finns ju alltid i vätskekontrollerna men sportdrycken som finns kanske inte är någon du gillar. Gel är ju smidiga att ha med.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.