Av rätt anledning!?

KrönikaNär Marie började träna 2003 var det allt annat än en positiv upplevelse. Hennes minne av träning och upplevelsen av passet gav inte mersmak. Nu har hon genomfört en dubbel Ironman och ska köra Sveriges första Ultra Tri i sommar. Såhär upplevde Marie sin start på träningslivet:

 

Jag kommer ihåg den där hemska dagen som det vore igår! Ångest ut i varenda kroppsdel, men jag hade bestämt mig för att ta tag i mitt liv och en gång för alla bli av med mina extra kilon som hade satt sig fast efter sista barnet 02. Hösten 03 stod jag där i spåret med mina vanliga jumpaskor och en träningsoverall tre storlekar för stor. Kommer inte riktigt ihåg om det var lungorna eller hjärtat jag trodde skulle explodera först!? Sprang från träd till träd och till slut hade jag tagit mig runt två kilometer. Året efter sprang jag mitt första Lidingölopp och mina första stapplande steg blev en början till ett nytt liv. En förälskelse och en nyfikenhet till idrotten och långdistans föddes. Efter min dubbla Iron 1-2 Mars 2013 är jag nu på väg som ensam kvinna att göra den första Ultra tri tävling som arrangerats i Sverige. 

 

Vaför var det så svårt att komma igång? En anledningar var allt tjat från min pappa. Det gjorde så att jag i ren trots vägrade ta ett löpsteg fram till 37 års ålder. Att göra för att någon annan vill eller tycker är inget jag står för, idag vet jag bättre och du måste ha din alldeles egna vilja med dig, ta det i sin takt och en sak i taget. Vem har kunnat studera till läkare, jurist och brandman på samma gång? Samma sak gäller en förändring i livet! Kan du te.x gå ner i vikt,sluta röka och börja träna 7 dagar i veckan från en dag till en annan? Korkade nyårslöften som håller ett par veckor så är man snart på ruta ett igen, där du känner dig mer misslyckad än när du började. Varför inte istället börja smått och och växa dig stark?

/Marie Johansson

http://extremtriathlon.outsideonline.se/

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.