KJ och Jonas, laddade som alltid!

Imorgon: Challenge Fuerteventura. Nordén mfl på plats!

ReportageImorgon 09.00 (svensk tid) är det dags för Challenge Fuerteventura. Första målgång beräknas till 12.50 (svensk tid). Svenska Pros: Lisa Nordén, KJ Danielsson, Jonas Djurback och Åsa Lundström. Ett annat spännande namn att följa är Rasmus Henning, som gör sitt första lopp som amatör. Håll koll här i denna text efter "prerace-citat". De ramlar in från olika håll när du minst anar det!  

Jonas Djurback: "Snart dags för årets första tävling. Alltid svårt att veta hur tävlingsformen är efter en lång vinter. Efter tre veckors träningsläger här på plats på Playitas, Fuerteventura borde man ju inte vara helt otränad i alla fall… Träningen har gått bra och jag ser fram emot tävlingen, det finns dock ett orosmoln och det är att jag fått känning i ena vaden och i nuläget är det osäkert om vaden pallar 21km. Löpningen har annars känts helt ok och håller bara vaden så hoppas jag på att kunna avsluta med en bra löpning. En bra löpning är ofta nyckeln till en bra placering, här är dock cykelbanan riktigt tuff och de starka cyklisterna kommer att kunna skaffa sig bra med tid där."

Rasmus Henning: "Jag känner mig laddad inför mitt första race som amatör. Jag har ju vunnit dom tidigare två utgåvorna av Challenge Fuerteventura, men i år är jag ganska avklarad med att jag inte kommer att upprepa med en tredie seger. Men mina 5-10 timmars träning i veckan under vintern har jag förmodligen inte kapacitet för att hänge på dom allra bästa, specielt på cyklingen. Simningen kan nog gå bra, och kanske även löpningen, men med 1500 höjdmeter og ganska mycket vind, går det inte att gömma sig på cyklingen. Det blir tufft, men också väldigt kul. Jag ser fram emot tävlingen, och hoppas på en hederlig övergång från proffs till amatör."  

KJ Danielsson: "Det är ett litet men riktigt starkt startfält och att det ska bli kul att kicka igång säsongen 2013!"

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.